Aktualnosti
 
Barka
 
Info
 
Kontakt
 
Linkovi
 
Impressum
 
 
   
Glavna  
   
   
   
   
   
   
   
© K_com Dtg Ltd 2007.
 
   
Sv. Barbara Molitvena zajednica Crkva Župa Schola cantorum Mladi
 
 
Molitvena zajednica
 

Molitva je današnjem vremenu nasušna potreba.

Iz te jednostavne i ponizne molitve, postupno je (vjerujemo zagovorom naše nebeske Majke Marije!) sazrijevala potreba za skupnom molitvom na nivou župne zajednice. Ideja je 22. studenoga 1999., na blagdan sv. Cecilije, predočena našemu župniku, a on je sa razumijevanjem prihvaća. Dogovoren je još jedan sastanak na kome je sve razrađeno, utvrđene molitvene nakane: za svijet, Domovinu, mlade, Crkvu, našu župu, obitelji i osobno nazočne. Za temeljnu molitvu odabrana je Krunica Blažene Djevice Marije. Gledajući po danima za prvi susret ispadne srijeda 8. prosinca 1999., dan Bezgrešnog začeća BDM. Obradovasmo se obojica!

Na prvi susret dođe 25 osoba. Većem broju bilo je to prvi i zadnji put... Donesen je kratki program rada u nekoliko točaka: humanitarni rad, ustroj male duhovne biblioteke, pomoć u održavanju objekta crkve i okoliša. Izabran je odbor od četiri člana, ali je ubrzo ostalo samo tri. Za molitveni dan određena je srijeda od 19 do 20.30 sati.

I tako je molitvena skupina iliti zajednica krenula i (hvala Bogu!) traje i koraca i danas pa je ušla u sedmu godinu postojanja.
Broj članova zajednice nije se povećao kako smo željeli, ali nam to i nije primarni cilj. Možda svoju vjeru ne nosimo dovoljno radosno kao djeca Božja. Možda smo i preuzetni očekujući da će rezultati biti odmah vidljivi. A i narod kaže da Gospodin ne plaća svake subote...