Aktualnosti
 
Barka
 
Info
 
Kontakt
 
Linkovi
 
Impressum
 
 
   
Glavna  
   
   
   
   
   
   
   
© K_com Dtg Ltd 2007.
 
   
Sv. Barbara Molitvena zajednica Crkva Župa Schola cantorum Mladi
 
 
Djelovanje mladih u župi sv. Barbare
Povijest
Povijest
Barka
Ministranti
Dječji crkveni zbor
Zbor mladih Mladi za mlade
 

Godine 1977., Kapela sv. Barbare postaje Župnom crkvom naselja Velike Mlake i Velikog Polja koje se na nju oslanja sa zapada. Dotad je njome upravljao župnik iz Odre msgr. Ladislav Loina sa svojim kapelanima koji su se redovito mijenjali svakih šest godina. Možda je i to jedan od razloga zašto je bilo teško raditi s mladima na Župi. Stanje se popravilo nakon što se u Velikoj Mlaki uredio župni stan i u njega se uselio pomoćnik na Župi, vlč. Juraj Jerneić. On je uredio gornji dio Župnog stana i u njemu prvi okupio nešto više mladih u tamburašima koji su se redovito sastajali. Bilo je to lijepo vrijeme i prvi jači znak života u našoj Župi. Tamburaši su nastupali na svim većim događanjima u našoj Župi, ali i šire. No, njegovim odlaskom, situacija se barem na tom polju izmijenila.

Naslijedio ga je vlč. Antun Sente koji je na drugačiji način okupio još malo više mladih. Još su mi danas u živom sjećanju slike vjeronauka za mlade kada je u našoj vjeronaučnoj dvorani u prizemlju Župnog stana bilo gotovo premalo mjesta za sve koji su taj petak htjeli doći na vjeronauk. Uz puno pjesme i molitvu, prolazilo je tako vrijeme. Mladi su se družili s Isusom, a ti su susreti nerijetko završavali i poslije ponoći. Dokaz je to da za zabavu i dobar provod ne treba mračan i zagušljiv prostor neke diskoteke, već je bitno imati uz sebe ljude koji s vremenom postaju pravi prijatelji. Upravo se to dogodilo i u našoj Župi.

Odlaskom vlč. Sentea i dolaskom našeg prvog samostalnog župnika vlč. Mladena Sinkovića, u našoj su Župi mladi "disali punim plućima". Trebalo je samo malo potaknuti mlade na neke određene aktivnosti i upravo je to vlč. Mladen na pravi način u samom startu pravilno napravio.