Aktualnosti
 
Barka
 
Info
 
Kontakt
 
Linkovi
 
Impressum
 
 
   
Glavna  
   
   
   
   
   
   
   
© K_com Dtg Ltd 2007.
 
   
Sv. Barbara Molitvena zajednica Crkva Župa Schola cantorum Mladi
 
 
Djelovanje mladih u župi sv. Barbare
Zbor mladih
Povijest
Barka
Ministranti
Dječji crkveni zbor
Zbor mladih Mladi za mlade
 

„Pjevat ću Gospodu svom dok živim ja“, zavjet je mladih naše Župe koji se okupljaju u Zboru mladih i pjesmom proslavljaju ime Gospodnje nedjeljom na župnoj Svetoj Misi. Zbor, koji je osnovan prije petnaestak godina inicijativom našeg tadašnjeg kapelana vlč. Ljubomira Vukovića, danas broji 24 člana. Već od samog početka, Zbor mladih njeguje duhovnu šansonu. Da se ne radi samo o interpretacijama drugih autora, govori i činjenica da je zbor prije nekoliko godina na natječaj za festival duhovne glazbe Uskrsfest poslao vlastitu pjesmu, no zbog „prejake konkurencije“, pjesma nije ušla u finalnu večer.

Zbor mladih je kroz godine doživljavao neke promjene koje su svakako utjecale na njegov rad, no konstantu i usklađenost uvijek daju orguljašica Josipa Kurilovčan i Pavao Maković na gitari. Više puta Zbor je pjevao na vjenčanjima izvan naše župe, a također i na vrlo velikom broju onih u župi, tako da i taj interes pokazuje da Bog i kroz popularne duhovne pjesme vrlo snažno privlači ljude, osobito mlade, k sebi.

 
Aktivni članovi Zbora mladih su:

soprani: Katarina Butigan, Ana Jerbić, Vlatka Karoglan, Agnieszka Krilčić, Josipa Kurilovčan (orgulje), Jasna Lacković, Martina Marcijuš, Marija Perković, Josipa Šipraga, Željka Šipraga.
alti: Martina Krilčić, Danijela Kurjaković, Kristina Maković, Jelena Matijević.
tenori: Danijel Krilčić, Pavao Maković (gitara).
basi: Ante Karoglan, Juraj Krilčić, Mihael Lacković, Petar Maković (voditelj zbora), Dado Sumonja.

Ne možemo ne spomenuti i naše drage domaće „goste“, koji nam uskaču kad god mogu ili kad nam zatrebaju. U tome nam je svakako najdragocjenija pomoć orguljašice Dječjeg zbora Barbare Ilenić, koja vjerodostojno mijenja našu Josipu u svakom trenutku spriječenosti. Puno nam znači i angažman Agate i Josipa Ladić, koji nam osim pjevanjem priskaču i sviranjem klavira.

Ovim putem svima zahvaljujemo na dolascima na probe i marljivom i upornom vježbanju, a istovremeno i pozivamo sve mlade, srednjoškolce, studente i one koji možda već rade, a koji nam se žele pridružiti da dođu na bilo koju probu i upoznaju se s našim načinom rada.