Broj
91  
Godina
10  
Uskrs, 2008.  
   
   
Naslovnica
 
Sadržaj
 
Uvodnik
 
   
   
   
Aktualnosti
 
Barka
 
Impressum Glavna    
© K_com Dtg Ltd 2008.
 
 
   
Uskrs
Razgovor Milosrdnog Boga s grešnom dušom Ispit kršćanina MZM Kutak
Poezija
Dan pobjede
Zajedničko dobro i mir
Blagoslovljena Krv Kristova
1. rođendan
 
Petar Maković
Žrtva koju je Sin Božji podnio za spasenje svijeta, nezamisliva je mnogima danas. I put kojim je prošao od svečanog ulaska u Jeruzalem sve do okrutnog smaknuća na Kalvariji, scenarij je kojega bi se prestrašio i akter iz nekog strašnog horror filma.

No, sav je njegov križni put i žrtva za ljude imala smisao! Živimo u svijetu u kojemu se kao životni uzori nude razne osobe iz društvenog života, tzv. celebrity! Njihovo prenemaganje možemo svakodnevno pratiti u novinama i preko televizijskih aparata, no imamo li od toga kakve koristi – nije teško zaključiti. Stopa nasilja svake vrste u stalnom je porastu i udarne su vijesti – crna kronika!

Pa i danas, kad slavimo najveći kršćanski blagdan, blagdan pobjede života nad smrću, stvar je ista. Očito je da su vrijednosti koje se traže u životu pale na niske grane i ljudi su spremni zbog zadovoljenja nekih svojih osobnih potreba i ambicija uništiti i omalovažiti sve što im se nađe na putu, pa i same sebe. Opcija koju nam nudi Evanđelje nije tako privlačna.
No, snaga kojom je Isus primio križ i ponio ga za spasenje svijeta, poticaj je i nama da svu patnju koju nam život svakodnevno donosi stavimo kao On na leđa, uspravimo se i zakoračimo prema svojem Uskrsu! Da bismo to mogli, trebali bismo Isusa i apostole gledati kao jedine stvarne celebrityje koje trebamo nasljedovati cijelim svojim životom. Neka to bude poruka ovog Uskrsa – da Krist uskrsne u svim našim obiteljima i neka duh zajedništva i vjere zahvati sve ljude. Sretan Uskrs!