Broj
83
Godina
9
Uskrs, 2007.
 
 
Naslovnica
Sadržaj
Uvodnik
 
Aktualnosti
Barka

Impressum

glavna

 

© K_com Dtg Ltd 2007.
Put u povijest
Jedan trn, jedan cvijet
Blagoslovljena krv Kristova
Trgovina
Poezija
Moja molitva
Poznajem li se?
Uskrs - blagdan pobjede
Učiti od života
 
Snježana Vlahović
Jedan trn, jedan cvijet
 
Kroz korizmeno vrijeme, dolaskom na pobožnosti križnoga puta, svoje male i velike žrtve našem dragom Gospodinu prikazali smo jednim malim cvijetom kojeg smo redovito stavljali na Isusovu trnovu krunu. Dječica, mladi i stari, svi smo htjeli olakšati Isusu da mu trnova kruna postane kruna cvijeća, kruna naše ljubavi prema Njemu.

Početna, gola, hladna, bodljikava kruna u potpunosti je procvjetala na Uskrs. Isus je umro da bi nas spasio, ali je i uskrsnuo i zove nas da se nanovo dignemo iz naših grijeha i da krenemo dalje čistog srca. Svaki dan nek nam bude novo uskrsnuće koje će nas voditi Nebeskom Ocu. Dopustimo da to uskrsnuće uvijek živi u našem srcu. Budimo kao trnova kruna, ali ona procvjetala.
Nemojmo prolaziti pokraj drugoga ravnodušna lica, zatvorena srca i ubrzana koraka.
Kruna na oltaru imala je jedan put; bila je gola i prazna, ali je procvjetala. Tako i naša duša koja se ne hrani Duhom Svetim postaje jadna, smežurana i usahla, ali ako dopustimo da u nju prodre tračak Božje prisutnosti ona će cvasti jer Isus kaže: "Ja sam kruh života. Tko od njega jede živjet će dovijeka".

Primi Uskrslog Isusa u svoj život.
Kristovo uskrsnuće temelj je naše nade.
Živi u njegovu Duhu!
Sretan vam Uskrs!!!