Aktualnosti
 
Barka
 
Info
 
Kontakt
 
Linkovi
 
Impressum
 
 
   
Glavna  
   
   
   
   
   
   
   
© K_com Dtg Ltd 2007.
 
   
  Izvještaji  
 
Marijana Vlahović
Tijelovska procesija
 

Dana 07.06. ove godine, u našoj župi, proslavili smo Tijelovo.

Svečana sveta misa započela je u 9 i 30, a održana je u crkvenom dvorištu na kojem se okupilo nekoliko stotina ljudi. Među njima i DVD Velika mlaka, KUD Velika Mlaka, Klub Josip Zidar, članovi Turopoljskog banderija, Lovačka udruga, Udruga umirovljenika, Društvu žena, pjevači, ministranti, prvopričesnici, djeca s laticama, ljudi u narodnim nošnjama, svečanim uniformama …

Nakon završene mise, ispunjeni mislima prigodne propovijedi našeg nadahnutog župnika, krenuli smo u procesiji kroz naše mjesto.
Ulice, kroz koje je prolazila procesija, bile su uredne i okićene cvijećem, svetim slikama, a zborovi i narod pjevali su prigodne pjesme. Vrijedne župljanke napravile su četiri postaje (oltare) koje su uredile cvijećem, ručnim radovima i svetim slikama, redari regulirali promet, a Udruga umirovljenika i Društvu žena, na određenim mjestima, pripremili su hladnu vodu.

Kod svake smo se postaje zaustavili te molili, pjevali i dobili Božji blagoslov.
Procesija je završila svečanim ulaskom u crkvu nakon kojeg je župnik pohranio Presveto Tijelo Kristovo u svetohranište i dao završni blagoslov.

Slike sa procesije možete vidjeti na stranici župe (FOTOGALERIJA)